Düş İşleri Bakanı ve Uzun Adam'ın Tükenişi [Ömer Sağlam]

Bu gruba ait tüm sitelerde yayınlanan makaleler, hiçbir dönemde sansür edilmemiştir. Ayrıca Nisan 2012′den
beri de redakte edilmemekte; doğrusu ve yanlışıyla eser sahibinin gönderdiği özgün hâlde yayınlanmaktadır.

"Düş İşleri Bakanı" tabiri bana ait değil; İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'a ait. Kocasakal, bu tabiri, dün akşam Halk TV'de canlı olarak yayınlanan "Halkın Arenası" programında YouTube'un kapatılmasına sebep olan ses kayıtlarını değerlendirirken dile getirdi. Malum, bahse konu ses kayıtları, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odasında müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genel Kurmay İkinci Başkanı Org. Yaşar Güler ile yaptığı toplantıya ait bulunuyor(1).

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, işte buradan hareketle Hitler'in de İkinci Dünya Savaşı'nı aynı yöntemle çıkardığını, önce Polonya'ya bir grup Alman askeri sokup Polonya askeri üniforması giydirdiğini, sonra da bu askerlere Alman birliklerine ateş ettirip bunu savaş gerekçesi sayarak Alman Ordusu'nu Polonya topraklarına soktuğunu belirtti ve muhtemelen "Stratejik Derinlik" isimli kitabında yer alan düşüncelerini de ima ile yapmış olduğu toplantının bile güvenliğini ve gizliliğini sağlayamayan Ahmet Davutoğlu'nu Düş İşleri Bakanı olarak ilan etti dün akşam... 

Alçaklık ve Namussuzluk!
Tayyip Bey, devlet sırrı niteliğindeki bu gizli görüşmeye ait ses kayıtlarının sızdırılmasını, namussuzluk ve alçaklık olarak isimlendirdi Diyarbakır'da yaptığı konuşmada. Bülent Arınç'da aynısını söyledi Bursa'da. Hem de tıpkı Fethullah Gülen gibi beddualar eşliğinde. El-hak doğru söylüyor Başbakan ve yardımcısı. Devlet sırrı niteliğindeki bu bilgilerin, bir takım kirli amaçlar için  sızdırılması gerçekten de alçaklık ve namussuzluktur. Bindiği gemiyi delmekle eş değerdir. Ancak aklımızı kurcalayan başka bir husus daha var; acaba hükümet Twitter'den sonra You Tube'da kapatmak için bu bilgileri kasten ve bilinçli olarak sızdırmış olabilir mi? Yani, bu bilgilerin sızmasına bilerek ve isteyerek  göz yummuş olabilir mi?

Doğrusu, böyle bir şeyi, değil uygulamaya koymak, düşünmek bile akla ziyandır. Başbakan ve hükümeti, toplumun önemli bir kesiminde işte bu derece güven sorunu yaratmış bulunmaktadır, haberiniz olsun. Hele hele "Kabataş meydanında başörtülü bacımıza cinsel taciz uyguladılar, üzerine işediler. Bezmialem Valide Sultan Camii'nde içki içtiler" şeklindeki yalanlardan sonra, aklımıza her şey geliyor artık. Hatırlayın lütfen, Ergenekon'a esas yapılan iddianamelerden birisi de kendi uçaklarımızın kendi camimizi bombalamasının öngörülmüş olması değil miydi? Bakınız hükümet, şimdi bunların hemen tamamını "Kumpas" olarak nitelendirmektedir.

Dinleme ve Sızdırma El-Muhaberat'ın İşi Olamaz mı?
Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli toplantının ses kayıtlarının sızdırılmasıyla birlikte hükümetin gözü, yine Paralel Yapı'ya, yani Gülen Cemaati'ne yöneldi. Böcekten filan bahsediliyor. Sözüm ona Ahmet Davutoğlu'nun makam odasına böcek koymuş paralel yapının hariciyedeki uzantıları! Bu mümkün müdür? Elbette mümkündür. Koskoca ülkenin başbakanının evine bile böcek koyulduktan sonra, Nasrettin Hoca'nın karısı misali sürekli gezen ve makamına çok az uğrayan Ahmet Davutoğlu'nun makam odasına, onun olmadığı zamanlarda  kim bilir kimler girip, çıkıyor ki; bunların içine Suriye'de tam anlamıyla bataklığa batan Davutoğlu'nun iyi ilişkiler içinde olduğu sözüm ona Suriye Muhalefeti'ne mensup adamlar da vardır!

Malum; komşuları hocaya;
-"Yahu hocam, senin hanım hiç evde durmuyor, çok geziyor. Yengeyi disiplin altına alsan da biraz az dolaşsa" dediklerinde hoca komşularına şu cevabı vermiş;
-"Komşular bu söylediklerinize azla inanmam. Eğer dediğiniz gibi bizim hanım çok gezseydi, bazen bize de yol uğratırdı"

O hesap, Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'de durduğu ve bakanlığa uğradığı yok ki; makam odasının güvenliğini sağlayabilsin! Bu kadar dış gezi yapmasına mukabil keşke başarılı olabilseydi, ancak hayır. Davutoğlu, çoktan en başarısız Dışişleri Bakanlarından birisi olarak tarihe geçmiş bulunmaktadır.

Şeytan bu ya, iki gündür beynimi gıdıklayıp duruyor; Suriye görüşmelerini acaba El-Muhaberat'a mensup adamlar sızdırmış olabilir mi diye? Öyle ya, siz sınırları sonuna kadar açıp 700-800 bin Suriyeliyi memlekete sokarsanız, arkasından da ülke içinde koruma altına alıp başı boş bırakırsanız olacağı budur!

Bilindiği gibi;  Suriye bir İstihbarat devletidir ve Suriye İstihbarat örgütü olan El-Muhaberat, dünyanın en güçlü istihbarat ve casusluk kurumlarından birisidir. Suriye'den ülkemize gelen 700-800 bin kişinin kim olduğunu ve kimlere hizmet ettiğini acaba biliyor muyuz? Peki bu kişilerin içinde El-Muhaberat üyesi casusların olup olmadığından emin miyiz? Sanmıyorum. Peki, bu 1 milyona yaklaşan Suriyeli mültecilerin arasına karışıp Türkiye'ye giren El-Muhaberat üyesi bir casusun, tabiatıyla dost görüntüsü altında Dışişleri Bakanlığı'nda çalışanlarla iyi ilişkiler kurması ve oraya gelip giderken Davutoğlu'nun makam odasına girip çıkması mümkün olamaz mı? Doğrusu, devletin çivisinin iyiden iyiye çıktığı bir ortamda ben, bütün bunların pek ala olabileceğini düşünüyorum. Bence Başbakan ve Davutoğlu, peşin peşin "Paralel Yapı"ya yüklenmek yerine, bu ihtimali de düşünmelidirler.

Bu sabah (28.03.2014) NTV'de Deniz Kilislioğlu ile yapmış olduğu mülakatta söylediği sözlerden anlaşılıyor ki; Davutoğlu'nun makam odası Jammer da denilen sinyal kesici veya sinyal bozucularla korunuyor(2). Yani ortam dinlemesi şeklinde dışarıdan dinlenmesi biraz zor. O zaman geriye kalıyor iki ihtimal; ihtimallerden birisi yapılan konuşmaların "böcek" tabir edilen cihazlarla dinlenmiş olması, diğeri de, bu sızdırma işini toplantıya katılanlardan birisinin yapmış olması! Deniz Kilislioğlu'nun; sızdırmaya konu olan toplantının 13 Mart günü yapılmış olduğunu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun günler önce (19 Mart'ta) seçim meydanlarında bu konuyu dile getirdiğini ve bu konuda Genel Kurmay Başkanlığı'na uyarıda bulunduğunu hatırlatması üzerine; Ahmet Davutoğlu CHP Genel Başkan Yardımcısı da olan eski hariciyeci Osman Korutürk'ün ismini de zikrederek bu ihtimali değerlendirdiklerini söylemiştir. Anlaşılan o ki; Davutoğlu ve hükümet, bu sızdırma işinin, CHP ile diyalog halinde olduğunu söyledikleri paralel yapının işi olduğu konusunda angaje olmuşlar gibi. İşte Davutoğlu'nun bu konudaki sözlerinden bazıları:
"Siz devletin bu gizli ve teröre karşı müdahale anlamında da gizli olan toplantının konuşmalarını, kullanmayı gözetiyorsunuz. Bugün Kılıçdaroğlu bir konuşmasında açıkça bu var. İstismar ediyorsanız, o saldırıyı yapanların yanında duruyorsunuz demektir''(3).

Bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir adamın oğlu ve yüksek dereceli bir memur(diplomat) olarak Osman Korutürk'ün, hariciyedeki eski arkadaşlarını devreye sokarak böyle pis bir işin altına imza atacağını asla düşünemem. Aklını peynir ekmekle yemeyen hiç kimseden de bunu bekleyemem.
   
Kılıçdaroğlu-1, Bahçeli-1, Erdoğan-0
Bu yazı seçimlerden önceki son politik yazım. Propaganda konuşmalarının başladığı günden bu yana siyasi liderlerin pek çok konuşmasını enine boyuna değerlendirdik bu sütunlarda. Bizde herhangi bir yorgunluk olmadı ama siyasi liderler galiba artık iyice yoruldular. Hele hele Uzun Adam! O hepten bitti artık! Dün Van ve Diyarbakır'da yapmış olduğu konuşmaları dinlerken doğrusu çok üzüldüm Tayyip Bey için. Yaklaşık bir aydır bağırdı, çağırdı, yırtındı, didindi, sonunda kendisini bitirdi, girdi yatağa. Muhalefet liderleri ise nasıl başladılarsa öyle devam ediyorlar hala...

Tayyip Bey, tıpkı Benjamin Button gibi. En azından ses bakımından, diğer liderler yaşlanırken o gittikçe gençleşti. Van'da tıpkı yaşı geçkin 70'lik bir teyzenin ses tonuyla konuşan Tayyip Bey, Diyarbakır'da tıpkı genç bir hanımefendinin ses tonuyla konuştu. Eğer bugün başka bir yerde daha konuşsaydı sesi muhtemelen küçük bir kız çocuğu gibi çıkacaktı! Bu durum, bir liderin en azından ses itibarıyla tükenişinin açık resmidir efendim. Değer mi bunca zahmete.

Dün (27 Mart) bahçe evinde yalnızdım ve mutfakta menemen yapmaya çalışıyordum. TV ekranını göremiyordum. NTV Kanalı "Şimdi Başbakanın Diyarbakır mitingine bağlanıyoruz" dedikten sonra mitinge bağlandı. Kulağıma o ana kadar hiç duymadığım acaip bir ses gelmeye başladı. Tıpkı "Taş Devri" isimli çizgi filmdeki Barni Moloztaş gibi konuşuyor, giderek inceliyordu ses. İlk planda takdimci sandım. Uzun süre konuşunca "ne oluyor lan bu adam da nereden çıktı?" diye ekrana koştum, ana, o da nesi; konuşan başbakan! Şok oldum! Apıştım kaldım desem yeridir!

Galiba NTV'nin ses düzeni bozuk diye Habertürk'e geçtim orası da öyle! Anlaşılıyor ki başbakanın sesi gitmiş ve başbakanın pili hepten bitmiş! Günlerdir bağıra bağıra en sonunda kendini bitirdi Tayyip Bey. Ancak o, bitmişliğine ve tükenmişliğine bakmadı, dün o bozuk sesiyle yine söyledi o malum türküyü. Hani şu PKK'lılar için bestelenen "MEGRİ" türküsünü! Hem de Barzani'ye ve Şivan Perver'e selam göndererekten. Şu sözler, Tayyip Bey'in, bir Türk Milliyetçisi olarak, Kürt ayrılıkçıların fink attığı meydanda beni utandırma pahasına söylediği sözlerdir:
16 Kasım’da Diyarbakır’da tarihi bir gün yaşadık. Mesut Barzani ile birlikte 38 yıl vatanından uzak yaşayan Şivan Perver ilk kez toprağına döndü. İbrahim Tatlıses geldi. Ne dediler, ‘Megri megri’ ağlama, ağlama Diyarbakır dediler. Ama Diyarbakır o gün yine ağladı, sevinçten, umuttan ağladı. O gün Diyarbakır yıllardır aradığı kardeşliği gördüğü için ağladı."(4).

Başbakan, ses pilleri (pardon ses telleri) zayıfladığı için tıpkı bir genç kadın sesiyle bunları söylemeye utanmadı ama ben onun adına gerçekten utandım. Teknolojinin yetersiz olduğu bir zamanda yapılan kayıtları dikkate almaksızın "SESİ İNCE" diye Atatürk'le alay edip dalga geçen ve erkekliğin derecesini sesle ölçme aymazlığına düşen dinci kardeşlerimiz, acaba Tayyip Bey'in Van ve Diyarbakır'da konuşma yaparken çıkan sesine ne diyecekler doğrusu pek merak ediyorum.

Yeminle söylüyorum; başbakanın bu durumuna çok üzüldüm. Keşke özellikle Van ve Diyarbakır'da gümbür gümbür konuşsaydı Tayyip Bey. Ancak ne var ki; Ankara'da, İstanbul'da, şurada, burada sesini hoyratça kullanan ve beynimize balyoz gibi inen Tayyip Bey, Van ve Diyarbakır'daki ses tonuyla Kürt milliyetçileri karşısında biz Türk Milliyetçilerini ziyadesiyle mahcup etmiştir. Yine de kendisine acil şifalar diliyorum. Kendisini gaza getirip pohpohlayarak bütün enerjisini yiyip bitiren goygoycu gençler, lütfen, eski Tayyip Bey'i bize tekrar geri verin! Yoksa bu utanç bizi kahreder...

Seçimlere iki gün kala Uzun Adam, yataklara düştü. Oysa "bal kaymakla besleniyorum" diye nasıl da hava atıyordu geçenlerde. Buna karşın "yemek yemeye fırsat bulamıyorum. Bisküviyle geçiştiriyorum" diyen Kılıçdaroğlu hala ayakta. İlk günkü kadar olmasa bile en azından sesi hala erkek sesi! MHP lideri de öyle. Hala dipdiri ayakta. Oy pusulasına "Asena bakışı yapın, Bozkurt bakışı yapın ve üç hilalin üstüne evet mührünü basın" diyerek hala espri bile yapabiliyor Sayın Bahçeli. Oysa bu üç isim arasında en gençleri Sayın Erdoğan. Tayyip Bey, 26 Şubat 1954 doğumlu. Bahçeli 1 Ocak 1948, Kılıçdaroğlu ise 17 Aralık 1948 doğumlu. Tayyip Bey, en gençleri olmasının yanında pozisyonu ve aile yapısı olarak, en bakımlısı da herhalde odur. Gelin görün ki; yine de içlerinde en dayanaksızı o çıktı. Diğerleri hala meydanda iken o yatak yorgan pozisyonlarında. Onun yerine Davutoğlu çıktı bugün meydanlara...

Biliyorum yazı yine uzadı. İsterseniz liderlerin bugünkü durumuna uygun bir fıkra ile bitirelim yazıyı:
Adam ile oğlu arkadaş gibiydiler. Bu yüzden birbirlerine her türlü şakayı yapıyorlardı. Delikanlı ele avuca sığmaz olmuştu. Belki biraz uslanır diye düşünen adam oğlunu güzel bir kızla evlendirmişti. Gerdek sabahı oğluyla karşı karşıya gelince, her zamanki muzipliğiyle oğluna "Ne haber" dercesine kafasını salladı. Haylaz oğlan sırıtarak "beş kere" dercesine açık elini babasına gösterdi. Sonra "senden ne haber" dercesine o da babasına salladı başını. Babası "bir kere" dercesine sağ elinin işaret parmağını gösterdi oğluna. Ertesi günü babası yine aynı şekilde başını salladı oğluna. Oğlan elini, tıpkı AKP'lilerin "Rabia" işareti gibi yaparak "dört kere" dedi. Babası ise yine bir parmağını gösterdi. 6. günde babası delikanlıya yine "kaç kere " dercesine başıyla sordu. Oğlan mahcup bir ifadeyle ve bitkin bir vaziyette başını iki yana sallayarak "tık yok" işareti yaptı. Anlaşılan delikanlı beş gün içinde bütün barutunu atıp bitirmişti. Baba ise oğlunun başıyla sorduğu soruya yine işaret parmağını gösterip "bir kere" dedi...

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana baş da parmak da az.
Hayırlı hafta sonları ve hayırlı seçimler diliyorum.
Lütfen iyi düşünün; "Laik ve demokratik Cumhuriyet'ten yana mısınız yoksa bu Cumhuriyet'e karşı olanlardan yana mı?".

Karar sizin... 



Ömer Sağlam
_________________
1-http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/54767/Bomba_ses_kaydi__Secim_icin_savas_plani.html, 
2-http://www.ensonhaber.com/ahmet-davutoglu-icerde-isbirlikciler-olabilir-2014-03-28.html 
3-http://www.ntvmsnbc.com/id/25506763/#storyContinued. 
4- http://www.iha.com.tr/erdogandan-diyarbakirda-tek-devlet-vurgusu-politika-344083

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN