Cumhurbaşkanlığı Savaşları [Merve Çiçek Vatan]

Grup sitelerimizde yayınlanan makaleler hiçbir dönemde sansür edilmemiştir. Nisan 2012′den beri de özel
hâl dışında redakte edilmeyip doğru ve yanlışıyla eser sahibinin gönderdiği özgün hâlde yayınlanmaktadır.
BÖLÜM 1: GİZLİ TEHLİKE
Nefesler tutuldu. Yine, yeni ve yeniden bir seçim heyecanı…
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından biri olacak 10 Ağustos 2014... 

Yani pazar günü yani yarın.

Ey Tatilci Kardeşlerim!
Umarım şezlonglarınızı içeri koymuş, plastik terliklerinizi şöminenin altındaki koyu gölgeye saklamış, evdeki tüm fişleri çekmiş, varsa gemiciklerinizi limana demirlemiş ve kapılarınızı sıkıca kilitleyip yaz sezonunu geçici bir süre de olsa kapatmışsınızdır. 

Zira yarın büyük gün.

En son yerel seçimlerde bu kadar heyecanlanmıştım ben. Ondan önce de Eurovision’da... Çerezlerimizi aldık, Fatih Portakal’ın aşırı eğlenceli geçeceğini tahmin ettiğim seçim programını bekliyoruz. Umuyoruz ki, Atatürk’ün inkılap hareketlerini aynı öz ve özgünlükle daha ileriye taşıyacak, bu milleti özenen değil de özendiren bir demokrasiyle anlayışla yönetecek ve bu ülkeyi kendi hukukuna, yaşam haklarına saygılı, barışçıl bir imaja büründürecek bir cumhurbaşkanımız olsun. Kabadayı gibi değil de, daha efendi, daha kültürlü…

Peki ya gizli tehlike?
Büyük Usta’ya göre; Karanlık tarafa, yani Paralel Devlet'e, Cehape’ye veya Mehape’ye gönül veren ‘’kardeşler’’, içlerindeki gücü sonuna kadar kullanmalı; demokrasi, hak, hukuk gibi terimlerden uzak durmalı ve oylarını Büyük Usta’ya vermelidir. Oylarını vermeyenler kaybedecek, kendi zayıflıklarında boğulacak ve sonsuza kadar çapulcu olmaya mahkûm edileceklerdir.
Açgözlülük bu öğretinin temelidir.

Ancak…
Büyük Usta’nın güç üzerindeki becerisi tartışılmaz ancak kendi içindeki kıskançlığın da farkında. Kıskançlığın öfkeye, öfkesinin ise karanlık yola açılan kapı olduğunun farkında. Bakalım Büyük Usta, seçimlerden sonra kurmaya çalıştığı ‘’Yeni Türkiye’’nin temellerine toz toprak atıp gezegeni terk mi edecek yoksa başka bir yol düşünmek için gemiciğine gidip düşüncelere mi dalacak?

Cumhurbaşkanlığı savaşını ‘’Büyük Usta’’ mı kazanacak?
Kazanacaksa balkona çıkacak mı? Çıkacaksa ne konuşacak? Hep o bildiğimiz, artık ezberlediğimiz, ‘’Ey Kardeşlerim!’’ diye başlayan, ‘’Eyy Cehape, Mehape’’ diye devam eden ve ‘’benim ülkem’’ diye bitirdiği o konuşmasını mı yapacak? Bilal oğlan yanında olacak mı? Sümeyye gelecek mi? Yoksa hâlâ gelmedi mi? Sümeyye nerede? 


Mrs. Erdoğan Filistinli çocuklar için ağlayacak mı?
Paralar sıfırlanacak mı? Paralel evrene ne mesaj gönderecek?
Merakla bekliyoruz efendim! 


Benim söyleyeceğim bir çift söz var:
"Açgözlülük güçlü bir müttefiktir usta, aman diyelim." 


BÖLÜM 2: AKEPE KLONLARININ SALDIRISI
Cumhurbaşkanlığı yarışı hız kesmeden devam ederken, ‘’Akepe’’ taraftarları halkı test ediyorlar. Suriyeli ‘’kardeş’’lerimizi Türk vatandaşı yapıp çeşitli şehirlere yerleştiriyor, oy toplayamadıkları illere kendi ‘’yandaş’’larının ikametgâhlarını taşıtıyorlar. Geçici bir süre, yani seçimler bitip de oy potansiyeli artana kadar o ilin nüfusuna dahil ediyorlar. Sonra diyorlar ki: ‘’Bakın Cehapeli kardeşlerimiz doğru yolu buldu.’’ 

İnanılmaz bir afiş yarışı dönüyor sokaklarda. Biri iniyor, diğeri asılıyor; biri indiriliyor, bir diğeri yerini alıyor. Bir tarafta İhsanoğlu bir tarafta Erdoğan.

Bir tarafta ‘’ekmek için Ekmeleddin’’ bir tarafta ‘’sen nereye biz oraya Büyük Usta’’, tabii altında ‘’Malibu’’dan (ç)alınmış amblem ile birlikte.

İktidar partisi taraftarları, gezi eylemlerinde çapulculuk yapan insanları bir bir mıhlayıp şikâyet ederken, bu seçimleri Erdoğan’ın kaybetmesi durumunda ne gibi muzurluklar yapacak? Bu da başka bir merak konusu… Sizi hınzırlar sizi. Eğer işler bizim istediğimiz gibi gider de ‘’Büyük Usta’’ yanılırsa…


BÖLÜM 3: BÜYÜK USTA’NIN İNTİKAMI
Cumhurbaşkanlığı savaşını kazanmayı saplantı hâline getiren ve kendini şimdiden cumhurbaşkanı ilan eden ‘’Büyük Usta’’, işler umduğu gibi gitmezse ne yapacak? Hem yaşadığımız evrende hem de paralel evrende bulunan tüm çapulcuların sonunu getirecek mi? Pensilvanya’ya ne mesaj gönderecek? Ya da belki mesaj göndermez, o güzel(!), içimizi okşayan(!) sesiyle çok sevdiğimiz şiirlerden birini okuyup, bu şiirleri Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal mecralarda paylaşır.

Büyük Usta edebiyata gönül verecek mi?
CHP ve MHP’nin adayı sürpriz yapacak mı?
Kafamızda türlü sorular…

Temiz, şeffaf bir seçim olması dileğiyle.
Bağırmadan, çağırmadan, çıldırmadan mümkünse…
Güç bizimle olsun!



Merve Çiçek Vatan

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN