Kur'an Ayetlerini İnkâr Eden İmam-Hatipli [Ömer Sağlam]

Grup sitelerimizde yayınlanan makaleler hiçbir dönemde sansür edilmemiştir. Nisan 2012′den beri de özel
hâl dışında redakte edilmeyip doğru ve yanlışıyla eser sahibinin gönderdiği özgün hâlde yayınlanmaktadır.
Sözlerime son verirken İstiklal Marşı'nın son kıtasını bir kez daha gönül huzuruyla dile getiriyor ve hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 
"Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal,
  ... dökülen kanlarımın hepsi helal,
 Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal,
 Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet,
 Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal."
 
Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun.(1)


Yukarıdaki sözler, "İstiklal Marşı'nı bilmiyor" diye "Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu"nu tenkit eden Tayyip Erdoğan'a ait. Şiir yazma kabiliyeti olmasa da sözüm ona şiir okuma üstadı olan Tayyip Erdoğan bile İstiklal Marşı'nı yanlış okuduktan sonra, Ekmel Bey'in, bir şehitlik ziyareti sırasında hazırlıksız olarak ayaküstü okuduğu birkaç mısralık şiirin, İstiklal Marşı'na mı, yoksa "Çanakkale Şehitlerine" isimli ünlü şiire mi ait olduğunu karıştırması son derece normaldir.

Neticede bu ülkede bütün insanlar, oturup İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezberlemek için uğraşmıyor. Esasen herkesin İstiklal Marşı'nın tamamını ezberlemek gibi bir görevi ve sorumluluğu da yoktur. Daha da önemlisi, ne Mehmet Akif Ersoy Allah veya peygamberdir, ne de "İstiklal Marşı" da dahil olmak üzere; onun yazdığı şiirler birer ayet veya hadistir. 

İstiklal Marşı'nı yanlış okumakla ve başka şiirlerle karıştırmakla günah işlenmiş de olmaz. Asıl günah olan şey, Tayyip Erdoğan'ın, Ekmel Hoca hakkında yapmış olduğu bel altı vuruşları ve onu hak etmediği ve hoşlanmayacağı sıfatlarla yaftalamasıdır. Unutulmasın ki; bu dünyada "Sürçülisan" diye bir vakıa vardır ve Tayyip Erdoğan'da vaktiyle Eskişehir meydanında "Ben çocuklarıma helal lokma yedirmediğim hâlde..." diye höykürmüştü, Kılıçdaroğlu'na karşı(2)Elbette sürçülisan olarak... 

Tayyip Erdoğan Kur'an Ayetlerini İnkâr Ediyor! 
Açık söylemek gerekirse; Recep Tayyip Erdoğan, uzunca bir süredir Kur'an ayetlerini ve bu ayetlerle çelişmeyen hadisleri inkâr içindedir. Dolayısıyla; Tayyip Bey, derhal tövbe edip iman tazelemelidir! Aksi takdirde sık sık kullandığı "Kötüler için yaşasın cehennem!" sözü, dönüp dolaşıp kendisini vuracaktır Tayyip Bey'in. 

Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli gibi müzmin muhalifleri hakkında söylediği onca hakareti, onca küfrü ve onca yaftalamayı bir tarafa bırakalım, son bir, bir buçuk aydır "Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu" hakkında söyledikleri, tövbe edip helallik dilemediği ve hakkını helal ettirmediği takdirde, kendisini cehenneme götürmek için yeter de artar bile! Zira, oldukça "muhterem" ve "ağırbaşlı" bir karakter çizen Ekmel Hoca hakkında söyledikleri, öyle yenir yutulur cinsten şeyler değildir Tayyip Erdoğan'ın. 
Üstelik hepsi de haksız yaftalamalardır bunların. 

Önce "saksı" ve "vazo" benzetmesi yaptı Ekmel Hoca hakkında. Bu benzetme tutmayınca, arkasından "Monşer" yaftası geldi. Hoca, bu "Monşer" lafının "Azizim" anlamına geldiğini beyanla kendisine bu sıfatla hitap ettiği için bilhassa teşekkür edip ustalıkla savuşturunca, bu seferde Ekmel Hoca'nın etnik kökenini ve Mısır'da doğmuş olmasını bir nakısa olarak sundu topluma. Ekmel Hoca, bu iddiayı da "Yurtdışında doğmak bir nakısa değildir, mühim olan vatana ne kadar bağlı olduğunuzdur" diyerek sıyırıp geçince Tayyip Erdoğan bu sefer de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için kullanmış olduğu "Çarkçı" sıfatını getirip giydirdi Ekmel Hoca'nın üstüne. Doğrusu ya; Ekmel Hoca'nın bu yaftalama karşısında vermiş olduğu cevabı pek tuttum ben. Şöyle cevap verdi Tayyip Erdoğan'a: "Bana monşer diyor, dün de çarkçı demiş. Benim çarkçı kardeşlerime saygım sonsuzdur. Çarkçılık nasıldır pek bilmem, gemim yok, gemicilik de yapmıyorum. Ama şu memlekette çarkçılık yapan birçok insan var, helal para kazanıyor. Helal para kazananlara saygılı olmak lazım. Çarkçı da olsa dümenci de olsa saygı duymak lazım. Bunu söyleyen mahallede kavga eden bir genç değil, Sayın Başbakanımız"(3)

Yani Ekmel Hoca demek istemiş ki; "Tayyip Bey, benim gemilerim filan yok. Gemi(cik)ler sizde. O sebeple, çarkçılığı ve dümenciliği siz benden daha iyi bilirsiniz..." Ekmel Hoca, son derece kibar ve çelebi bir adam. Eğer onun yerine R.Tayyip Erdoğan olsa internetteki iddiaları(!) ciddiye alır şak diye muhatabının yüzene çarpardı! Çünkü Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'a ait gemilerin, İsrail ve Mısır ile ticaret yaptığına, daha doğrusu Burak Erdoğan'ın gemiciklerinin, babasının kavgalı olduğu Binyamin Netanyahu'ya ve Abdülfettah Sisi'ye mal taşıdığına ilişkin yığınla iddia dolaşıyor internette(4).
Yukarıda dedik ki; "Tayyip Bey, derhal tövbe edip iman tazelemelidir! Aksi takdirde sık sık kullandığı 'Kötüler için yaşasın cehennem!' sözü, dönüp dolaşıp kendisini vuracaktır Tayyip Bey'in.

Neden böyle dedik? Çünkü R.Tayyip Erdoğan, uzunca bir zamandır öfkesine hâkim değil. Siyasi rakipleri hakkında olmadık hakaretlerde bulunuyor ve onları hoşlanmayacakları sıfatlarla çağırıyor, onlara son derece çirkin ve hak etmedikleri lakaplar takıyor. Bakın Kur'an-ı Kerim, Tayyip Erdoğan ve benzerleri hakkında ne diyor: "Ey müminler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fâsıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte onlar zalimlerdir.(5) 

"Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz (değil mi). O hâlde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.(6) 

Açık söylemek gerekirse; Tayyip Erdoğan'ın en başta bu iki Kur'an ayetiyle sorunu vardır ve Tayyip Bey, söz ve davranışlarıyla bu iki Kur'an ayetinin hükmüne inkâr etmekle karşı karşıyadır. 
Dolayısıyla derhal tövbe edip, iman tazelemelidir.

Bakınız Tayyip Erdoğan'ın, her sene koşa koşa gidip adeta siyasi şov arenasına çevirdiği "Şebi Arus" törenlerinin adına düzenlendiği Hz. Mevlana ne diyor Tayyip Erdoğan ve benzerlerine: "Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol. Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol. Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol. Hoşgörülülükte deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol".

Ertuğrul Gazi'nin, oğlu Osman Gazi'ye yapmış olduğu öğütün ilgili kısmı da sanki Tayyip Erdoğan'a yapılmış gibidir. Çünkü Tayyip Erdoğan'ın olmadık yaftalamalarla kalbini kırdığı Ekmeleddin İhsanoğlu, en başta bir âlim, yani ulemadan bir zattır. Bakınız Ertuğrul Gazi, ulemalar konusunda oğlu Osman Gazi'ye neler tavsiye ediyor: "Âlimler, fazıllar, sanatkârlar, edipler; devletin bedeninin gücüdür. Bunlara iltifat ve ikramda bulun. Bir kemal sahibi işitince onunla yakınlık kur, dirlikler ver ve ihsan eyle!.. Hükûmetinde ulema, fazıl kimseler, erbab-ı maarif çoğalsın, siyaset ve din işleri nizam bulsun!..

Şimdi de Tayyip Bey'in "Atalarımızın at sırtında gittiği yerlere biz de gideceğiz" diyecek kadar sevdiğine inandığımız "Osmanlı"nın manevi temellerini atan Şeyh Edebali'nin Osman Gazi üzerinden Tayyip Erdoğan'a yapmış olduğu nasihatin bazı bölümlerini hatırlayalım hep birlikte: 
"Ey Oğul! Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana.. Suçlamak bize; katlanmak sana.. Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana.. Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana.. Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana... Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana.. Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana.... 
Güçlü, kuvvetli, akıllı ve kelamlısın. Ama bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgârlarında savrulur gidersin.. Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder. Bunun için daima sabırlı, sebatkâr ve iradene sahip olasın!.. Sabır çok önemlidir. Bir bey sabretmesini bilmelidir. Vaktinden önce çiçek açmaz. Ham armut yenmez; yense bile bağrında kalır. Bilgisiz kılıç da tıpkı ham armut gibidir. Milletin, kendi irfanın içinde yaşasın. Ona sırt çevirme. Her zaman duy varlığını. Toplumu yöneten de, diri tutan da bu irfandır... Şu üç kişiye; yani cahiller arasındaki âlime, zengin iken fakir düşene ve hatırlı iken, itibarını kaybedene acı! Unutma ki, yüksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyette değildir.

Hışşşt Gel Buraya! 
Tayyip Erdoğan, önceki gün İstanbul'da yapmış olduğu konuşmada İhsanoğlu'na saldırırken şöyle demiş: "Neymiş 3 dil biliyormuş, biz tercüman mı yoksa ülkeyi yönetecek adamı mı arıyoruz?" 

Doğru olmasına doğru da sizin gibi dil bilmediği için Obama'nın karşısında mel mel bakan devlet adamı olursa elin oğlu da kalkar, sizin arkanızdan bir el hareketi yaparak, sizden izin almaya gerek duymadan, Dış İşleri Bakanınızı "Hışşşt gel buraya!" dercesine ve evindeki süs hayvanını çağırırcasına çağırır, erenler!(7)



Ömer Sağlam 
____________

1-https://www.youtube.com/watch?v=4vAc7WKQYJE&feature=youtube_gdata_player,
2-http://www.youtube.com/watch?v=bNS-ElLZCLU
3-http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=36817&haber=ihsanoglu-39ndan-aday-erdogan-39a-39carkci-39-cevabi,
4-http://www.rahatsiz.com.tr/basbakan-erdoganin-oglu-israil-ile-ticaret-yapiyor-26636.html & http://sozcu.com.tr/2014/gundem/tayyipin-oglu-babasinin-darbeci-dedigi-sisiye-mal-tasiyor-551071/,
5-Kur'an-ı Kerim, Hucurât Suresi; 49/11,
6-Kur'an-ı Kerim, Hucurât Suresi; 49/12
7-https://www.facebook.com/video/video.php?v=33026575035595

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN