Halay Düğün Partisi: HDP ve Mankenler Geçidi [Ömer Sağlam]

Daha önce AKP ve CHP'nin seçim beyannameleri hakkında bazı değerlendirmelerde bulundum. Bugünkü yazımda ise Halay Düğün Partisi(HDP)'nin seçim beyannamesi hakkında bir şeyler yazacaktım ama MHP Milletvekili Sinan Oğan'ın atmış olduğu bir twit, beni bundan vazgeçirdi. Şöyle diyor Sinan Oğan atmış olduğu twitte:                           
"Bugün HDP’nin programını dinledim, Taşnaksutyun Partisi’nin programı gibi. Ermenistan’dan özür dilerken, bir kelime de 'Hocalı' deyin!"

Sinan Oğan aynı düşünceyi, birkaç gün önce yanılmıyorsam Bugün TV'de katılmış olduğu bir programda da söyledi.

Böyle olunca HDP'nin programının rengi de benim için belli olmuştur. Onun için fazladan bir şey söylemeye gerek görmüyorum. Sadece şu kadarını söylemeliyim ki; hemen her faaliyetini halayla, zılgıtla süslemekle benim nazarımda tam anlamıyla "Halay Düğün Partisi"nden ibaret olan HDP'nin bu seçimlerde Türk Milletine tek bir faydası olacaktır. O da, partinin ileri gelenleri arasında bulunan ve fiziken son derece itici bir görüntüye sahip yaşlı bayan vekilleri liste dışında bırakarak, onların yerlerine manken gibi güzel ve genç bayanları almış olmasıdır!

İtiraf edelim ki; Aysel Tuğluk, Emine Ayna ve Sebahat Tuncel aynı zamanda dilleri sivri ve fiziken oldukça itici bayanların, ekranlardan düşecek olmaları beni ziyadesiyle memnun etmiştir! Anlaşılıyor ki; bundan sonra HDP haberlerini dinlerken ekranlara sırtımızı dönmek zorunda kalmayacağız milletçe! En azından oldukça güzel kadınlar göreceğiz bundan sonra ekranlarda!

Şaka bir yana; HDP yönetimi gençlerin zaaflarını iyi keşfetmiş. Genç ve güzel kadınları milletvekili adayı yaparak gençlerin oylarına gözünü dikmiş bulunuyor HDP. Doğrusu ya ben, sırf bu yüzden Halay Düğün Partisi'nin baraj sorunu yaşamayacağına kaniim. Hele hele, bu partinin silahlı uzantısı olan terör örgütünün de kendisine militan devşirmede aşağı yukarı aynı yöntemleri kullandığını düşününce; benim bu tahminimin yüzde yüz tutacağı kesindir efendiler!

Şükürler Olsun Obama "Soykırım" Demedi!
Şükürler olsun; Obama bu sene de "Soykırım" yerine "Büyük Felaket" tabirini kullanarak bizi büyük bir felaketten kurtardı. Aksi takdirde ne olurdu bizim halimiz! Obama'nın mesajı şöyleymiş:

"1915'ten başlayarak Osmanlı İmparatorluğu'nun Ermeni halkı sürgün edildi, katledildi ve ölüme yürütüldü. Tarihi anayurtlarındaki kültür ve mirasları silindi. Tüm tarafları acılara maruz bırakan korkunç şiddet sırasında 1,5 milyon Ermeni can verdi. 1915 yılının dehşetleri gözler önüne serildiğinde, ABD Büyükelçisi Henry Morgenthau ABD hükümeti içinde alarm zilini çaldı ve Osmanlı liderlerine karşı durdu. Onunki gibi çabalar sayesinde Meds Yeghern (Büyük Felaket) gerçeği ortaya çıktı ve ilk BM İnsan Hakları Sözleşmesi'nin oluşturulmasına katkı sağlayan Raphael Lemkin gibi insan hakları savunucularının sonraki çalışmalarına etkide bulundu."(1).

Biz, galiba kendimizi kandırıyoruz efendiler. Ya da birileri bizim Ermenice bilmediğimizi dikkate alarak yıllardır bizi keklemeye ve uyutmaya devam ediyor. Çünkü, Obama'nın kullanmış olduğu "Meds Yegherm" tabiri Ermenice'de "Büyük Felaket" değil, düpedüz "Soykırım" anlamına geliyormuş. Bunu biz değil, emekli büyükelçilerimizden ve eski milletvekili de olan Şükrü Elekdağ söylüyor.  Şükrü Elekdağ, Obama'ya yazmış olduğu ve geçtiğimiz 9 Nisan günü Uğur Dündar'ın köşesine taşıdığı mektubunda şöyle diyor:  
"1915’te Doğu Anadolu’da cereyan eden olaylar konusunda yapacağınız geleneksel 24 Nisan açıklamanız öncesinde size böyle bir yaklaşım benimsemenizi telkin edebilir miyim?
Çünkü, yedi yıldır bu konuda yaptığınız açıklamalar hiçbir şekilde sorunun çözümüne katkıda bulunmamış, aksine Türkiye ile Ermenistan arasındaki gerginliğin daha da sertleşmesine yol açmıştır. Bu açıklamalarınızda o gayet ağır 'soykırım' sözcüğünü kullanmasanız da, bu kelimenin Ermenice lisanında tam karşılığı olan 'metz yeghern' sözcüklerini telaffuz ettiniz. Nitekim, geçen yılki konuşmanızda da 'Bugün Meds Yeghern’i anıyor ve 20’nci yüzyılın en kötü mezalimlerinden birinde hayatlarını kaybedenleri onurlandırıyoruz' demek suretiyle ilk seçim kampanyanız sırasında   sıkça kullanmış olduğunuz 'Ermeni soykırımı' deyimini çağrıştırdınız..."
(2).

Özetle; bizimkiler, sırf Ermenilerin sözde soykırım anmalarını gölgede bırakmak amacıyla ve  Çanakkale Zaferi'nin gününü saptırma pahasına bugün Çanakkale'de içi boş etkinlikler yapa dursunlar; Hüseyin Barack Obama bu sene de "Soykırım" dedi açıklamasında. Tıpkı geçen sene olduğu gibi. Bunu biz değil, Şükrü Elekdağ söylüyor.

“Ermənilər buxarlanmadılar” adlı kitab işıq üzü görüb  
Tayyip Bey'in, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk olmak üzere; Ermeni Patrikliği tarafından düzenlenen 1915 olaylarını anma gününe "Taziye" mesajı göndermesi ve AB Bakanı Volkan Bozkır'ın T.C.Hükümetini temsilen bu etkinliğe katılması elbette su götürür. Bu konu, benim açımdan konuşmaya bile değmez. Çünkü benzer şeyleri hep yapıyor bunlar. Bunları yazmaktan artık bıkmış durumdayım ben... 

Aslında ben, hayatımın en mutlu günlerinden birisini yaşıyorum bugün desem kesinlikle abartma yapmış olmam. Zira 6. kitabım olan "Ermeniler Buharlaşmadılar/Bin Yıllık Yürüyüş 1015-2015" isimli kitabım, mukaddes Milli Mücadelemizin ilk adımı olan TBMM'nin açılışının 95. yıldönümü olan 23 Nisan 2015 günü piyasaya çıkmış bulunuyor. Türkiye Sivil Toplum Birliği-TÜRKBİR ve Milli Düşünce Derneği'nin ortaklaşa yayınladığı kitabımız, muhtemelen önümüzdeki günlerde kitapçı vitrinlerindeki yerini alacaktır. Yayıncı kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Beni, bundan daha fazla mutlu eden şey ise, kitabımızın Türkiye'den önce kardeş ülke Azerbaycan'da haber konusu yapılmış olmasıdır. "İki devlet tek millet" sözünün gereğini yapan Azerbaycanlı kardeşlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Gazeteci Fuat Hüseynzade tarafından yapılan ve Azerbaycan'da gazete ve internet sitesi olarak şimdiye kadar 4 ayrı medya kuruluşunda yayınlanan haber şöyle:
“Erməni soyqrımı,” “yazıq ermənilər” və s. Artıq neçə illərdir ki, bu sözləri eşitməkdəyik və yəqin ki, eşitməkdə də davam edəcəyik. Dünyanın maraqlı qüvvələri 1915 – ci ildə olmayan bir hadisəni o qədər hallandırıblar ki, artıq ermənilər özləri bütövlükdə buna inanıblar. Dünyanın bir çox ölkələrində də artıq belə qəbul etməkdədirlər. Ən acınacaqlısı odur ki, bəzən doğma Türkiyəmizdə belə bu cür sərsəm fikirlərə inananları görə bilirik. Bunun olmaması üçün insanlara həqiqətləri çatdırmaq və onları maarifləndirmək lazımdır. Bizlərin dərindən araşdırmaya, faktlara əsaslanan materiallara, kitablara və s. çox ehtiyacımız var. Bütün bunları isə xarici dillərə tərcümə edib dünyanın müxtəlif ölkələrində yaymamız lazımdır. Tarixi faktlarla zəngin olan belə kitablardan biri də, bu günlərdə Türkiyədə işıq üzü görən “Ermənilər buxarlanmadılar” kitabıdır. Kitabın müəllifi tanınmış araşdırmaçı yazar Ömer Sağlamdır.

İlk diqqətimizi çəkən kitabın arxa qapağındakı yazı oldu ki, onu da diqqətinizə çatdırırıq: “Türklər erməniləri qətl etdi iddiası, 1875-1925-ci illər arasındakı əlli ildə rus, ingilis və fransızların ən güclü təbliğat silahı olmuşdur. Türklərin əksəriyyət təşkil etdiyi qosqoca bir Rumelini, müsəlmanların çoxluqda olduğu Qafqazı boşaldarkən, beş milyondan artıq türkü öldürüb bir o qədərini də sürgünə göndərərkən, belə bir səbəbə ehtiyacları vardı. Bu gün həmin iddia iki qrup tərəfindən davam etdirilməkdədir. Birincisi, milli kimliklərini türk düşmənliyi üzərinə quran bir qisim ermənilər. İkincisi, tarixi həqiqətlərə baxmayaraq öz millətini pisləməyə davam edən və T.C. Şəxsiyyət Vəsiqəsi və T.C. Pasportu daşıyanlar. Bir qismi bunu mənfəət, mövqe və mükafat üçün etməkdədir. Bunlarınkı bir əxlaq problemidir. Bir qisminin isə problemi cəhalət və Qərb nə edərsə haqlıdır, nə söyləsə doğrudur düşüncələri və bir mənada Qərbi bir növ Tanrı kimi görmələridir. Ömər Sağlamın bu kitabı yazmasının səbəbi bu son qrupdan olan bir “Türk”ün elmə çox da yaraşmayacaq şəkildə ortaya qoyduğu “Necə yəni, ermənilər buxarlaşmadı ki!” şəklindəki düşüncəsi... Müəllif, daha çox amerikan və ingilis arxiv sənədlərindən başlayaraq yerli və əcnəbi tarixçilərin dövrlə bağlı təsbitlərinə dayanan incələməsində demək olar ki, Osmanlı ermənilərinin “qeydiyyat” məsələsini meydana çıxarır. Rus ordusu Türkiyədən geri çəkilərkən onlarla birlikdə köçən ermənilər, o vaxtı Türk torpağı olan bu günkü Livan və Suriyaya yerləşdirilənlər, nəhayət heç bir yerə getməyərək Türkiyədə qalanlar... Görülən odur ki, ermənilərin sayı əsla anidən azalmamışdır. Birinci Dünya müharibəsi əsnasında müharibədə iştirak edən ölkələrdə ölən ermənilərin sayı cəmi 200.000 ətrafındadır. Halbuki eyni müharibədə türklər 3 milyon övladını, bəşəriyyət isə 8 milyondan artıq insanı itirmişdir. Həqiqəti axtaranlar bu kitabı mütləq oxumalıdır!...”
Kitab barədə daha ətraflı məlumat verməsi üçün müəlliflə, araşdırmaçı yazar Ömər Sağlamla əlaqə saxladıq.

Ömər bəyin dediklərini olduğu kimi diqqətinizə çatdırırıq:
"Bu kitab türk millətinin, daha doğrusu Türkiyə Cümhuriyyətinin üç önəmli milli məsələsindən biri olan erməni məsələsinin sadəcə bir yönü üzərində durmaqdadır. Məqsədimiz Birinci Dünya müharibəsi dövründə Anadoluda yaşayan erməni əsilli türk vətəndaşlarının aqibətinin nə olduğunu ortaya qoymağa çalışmaqdır. Yəni bəzi ziyalıların guya "Türkiyədə otuz min kürd, bir milyon da erməni öldürüldü” şəklində açıqca, bəzilərinin isə "Bu insanlar buxarlaşmadılar ki!" şəklində üstü örtülü və kinayəli ifadələrlə verdikləri hökmün yanlışlığını sübutlarla ortaya çıxarmaqdır.

Digər məqsədimiz də bu mövzudakı həqiqətləri elm adamlarının və araşdırmacıların öhdəsindən çıxararaq və kitabxanaların tozlu rəflərindən endirərək yerli və əcnəbi olmaqla ictimaiyyətin bilgisinə təqdim etməkdir. Bu məqsədlə kitab, mövzu haqqında ən az məlumata sahib olan və ya heç bir məlumatı olmayan insanların belə doğru anlayıb qavraya biləcəyi şəkildə, olduqca sadə bir dillə qələmə alınmışdır.

Kitab, diqqət və xoş niyyət ilə oxunarsa bu insanların əsla buxarlaşmadığı görüləcəkdir. Rusiyadakı Bolşevik İnqilabından sonrakı mənzərədə olduğu kimi; böyük əksəriyyəti öz iradələri ilə ölkəni tərk etmişlər. Müxtəlif yerli və əcnəbi mənbələri nəzərə alsaq görərik ki, sayıları 400-500 min arasında dəyişən bu insanların bir qismi, qanun çərçivəsində və lazımi təhlükəsizlik tədbirləri alınaraq, yemə-içmə və yaşayacaqları yerlər ilə təmin edilərək ölkə səhədləri daxilində məcburi yerləşdirməyə tabe edilmişlər, bir qismi yenə qanun çərçivəsində məcburi köçün xaricində tutularaq olduqları yerlərdə yaşamağa davam etmişlər. Bir qismi isə ya din dəyişdirərək, yəni müsəlman olaraq, ya da dağlarda gizlənərək ölkədə qalmağı bacarmışlar. Məcburi yerləşdirməyə tabe edilənlərin önəmli bir qismi isə geri qayıtmalarına icazə verən və lazımi bütün tədbirləri nəzərdə tutan qanunlara istinadən öz yerlərinə və evlərinə geri dönmüşlər.

Əlbəttə Türkiyənin var olma mübarizəsinə girişdiyi, dövrün hökumətinin demək olar ki, qollardan və ayaqlardan vaz keçib ana gövdəni qoruma dərdinə düşdüyü, bunun üçün Türk Millətinin səfərbər olub cəbhədən cəbhəyə tələsdiyi bir vaxtda, istər köç yollarında baş verən çətə, quldur və əşirət basqınları üzündən, istərsə də məcburi köçə nəzarət edən bəzi dövlət məmurlarının bilərək və ya bilməyərək sərgilədikləri yanlış hərəkətlər üzündən və daha çox salqın xəstəliklər səbəbilə 50-60 min ətrafında erməni əhali "Məcburi Köç" əsnasında, yəni yol güzərgahında həyatını itirmişdir. Ancaq bu şəraitdə həyatını itirən müsəlman türk əhalinin yanında eyni aqibətə uğrayan erməniərin sayı heç də mübaliğə edildiyi kimi deyil. Rəqəmlər isə ortadadır. Hətta ABŞ-dan olan tarixçi Prof. Dr. Justin McCarthy`ə görə 1912-1921-ci illər arasında müxtəlif səbəblərlə ölən müsəlmanların (əlbəttə əksəriyyətlə müsəlman türklərin) sayı 3 milyon, eyni səbəblərlə ölən ermənilərin sayı isə ancaq 100 min ətrafındadır..."

Bəli, bu kitabı oxumağına və dünyanın müxtəlif dillərinə tərcümə etməyinə dəyər. O zaman dünya siyasət adamlarının bir çoxunun, qondarma soyqrımı dünyaya sırımaq istəyənlər istisna olmaqla, sadə avropalıların fikirlərində dəyişiklik etmək üçün önəmli addım atmış olarıq."(3)




Ömer Sağlam

_______________
1-http://www.radikal.com.tr/dunya/obama_soykirim_demedi-1342728,
2-http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/ugur-dundar/obamaya-tarihi-mektup-798696/,
3-http://palitranews.az/news.php?id=36949. Ayrıca bkz. http://avrasiya.net/?p=99346, http://lacin.info/xeber/1933-ermeniler-buxarlanmadilar-adli-kitab-ishiq-uzu-gorub.html, http://melumat-merkezi.com/index.php?newsid=1446

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN