Operasyonların Hedefindeki Adam: Çipras [Ömer Sağlam]




Malum; hava unsurlarımız beş on gündür sınır ötesindeki IŞİD ve PKK üslerini bombalıyorlar. Daha doğrusu Suriye'deki IŞİD mevzilerine yapılan göstermelik birkaç sortiden sonra operasyon kuzey Irak'a kaydırılmış bulunuyor. Demek ki; operasyonların asıl hedefi IŞİD değil, PKK imiş. 
Daha doğrusu PKK üzerinden HDP imiş. Öyle ya askeri operasyonlar devam ederken, HDP Eş Gelen Başkanı çakma Çipras'ın dokunulmazlığının kaldırılması konusundaki AKP başvurusu başka nasıl izah edilebilir?

Sen misin, ekranlarda saz çalıp, meydanlarda halay çekerek %13 oranında oy almak ve Erdoğan'ın başkanlık yoluna hendek kazmak, tekerine çomak sokmak? 
Al sana bomba!

Uçaklarımız sorti üstüne sorti yapıyor. Bu sortilerde karşı tarafa ne kadar zayiat verdirildi, ne kadar isabet kaydedildi bilmiyoruz. İstanbul'dan Adıyaman'a, Ceylanpınar'dan Malazgirt'e yurt sathından gelen şehit haberlerine ve göğe direk olan feryatlara bakılırsa, özellikle PKK kamplarına yapılan sortiler bir hayli etkili olmuş gözüküyor! Bu vesileyle şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmetler diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Gerçi onların mekânlarının cennet olduğunu ve ölümsüz olduklarını bizzat Allah söylüyor kitabında. Bazı siyasilerin, "Bu Bakara iyi makara" dilerek dalga geçtikleri Bakara Sûresi'nin 154. ayetinde şöyle diyor Yüce Allah: "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz."

Hz. Peygamber ise Enes'in rivayet ettiği bir hadisinde şöyle buyurur:  “Cennete giren hiç kimse dünyaya geri dönmek istemez, yeryüzünde olan her şey orada vardır. Ancak şehid böyle değil. O, mazhar olduğu ikramlar sebebiyle yeryüzüne dönüp on kere şehit olmayı temenni eder. ”

Şehitler konusundaki tek tesellimiz de budur zaten. Yoksa, hadiseler oldukça can yakıcı. Bu durumda insan ister istemez sormadan edemiyor; madem sonuç böyle olacaktı şu halde bunca hatayı neden yaptınız?

Öyle ya; ülke yönetimini 2002 yılında neredeyse terör olayları bitme noktasına gelmiş bir şekilde devralan mevcut iktidar, geçen bunca zaman içinde yapmış olduğu hatalı uygulamalar sebebiyle neredeyse terörü 1990'lı yıllardaki gücüne tekrar kavuşturmuştur. Anlıyoruz ki; "analar ağlamasın" söyleminin gölgesine sığınılarak geçirilen bunca zaman, terör açısından boşa geçirilen bir zamanmış! Çünkü terör şu anda eski gücüne tekrar kavuşmuş ve üstelik artık büyük şehirlerimizde bile eylem yapacak hale gelmiş bulunmaktadır.

HDP'nin bilgilendirilmemesi!

Hükümet'in, özellikle CHP'nin bastırması karşısında geri adım atarak sınır ötesi harekât ve ülke içinde örgüt yandaşlarına karşı başlatmış olduğu operasyonlar hakkında mecliste grubu bulunan siyasi partileri bilgilendirmesi devlet ciddiyeti açısından önemlidir. Ancak ne var ki; bilgilendirme heyetinin CHP ve MHP yönetimlerini bilgilendirmesine karşılık HDP'ye yol uğratmaması, pek çok kişi gibi bizi de şaşırtmıştır. Dün akşam bir televizyon yayınına katılan AKP Çankırı eski milletvekili İdris Şahin, bunun sebebini "İstihbari bilgilerin, terör örgütü ile arasına mesafe koymayan bir partiye verilmesi doğru değildir..." şeklinde açıklamıştır.

Oysa çok değil; bundan iki ay öncesine kadar HDP, iktidar partisinin çözüm ortağıydı. Bu partinin yetkilileri, devletin en üst kademelerinde kabul görüyor, Oslo'dan Dolmabahçe'ye varıncaya kadar en gizli toplantılarda bile muhatap kabul ediliyorlardı. Anlaşılan, HDP 30 küsur vekille temsil edilirken terörle arasına mesafe koyan bir parti olarak devlet katında itibar görürken, 80 vekille güçlü bir şekilde meclise girince birden terör yandaşı oluvermiştir!

Devletimizi yönetenler, çoğu PKK terörüne açık destek veren yabancı ülke liderlerini arayarak ve NATO'yu toplantıya çağırıp operasyonlar hakkında bilgi vermek suretiyle gizli sırları paylaşırken, yasalarımıza göre legal bir parti olan HDP'ye bilgi vermeyi nedense sakıncalı bulmuşlardır! Oysa, partilere verilecek bilginin boyutunu tayin etme yetkisi, hükümetin inisiyatifinde olduğuna göre, her partiye farklı bilgiler verirdiniz olur biterdi. Dolayısıyla; bu konuda HDP'nin devre dışı bırakılması yanlış olmuştur.

Çok değil, bundan birkaç yıl önce "...Belki bir karanlığın kurbanı olarak bu yollara götürülmüş, MİT’in parmağı da olabilecek şekilde, başkalarının da desteklemesi suretiyle şimdi İmralı’da..." diyerek bölücü başını, "Onun yerinde olsaydım ben de dağa çıkardım..."(*) diyerek, 2012 yılında dağda teröristlerle sarmaş dolaş poz veren HDP'li Gültan Kışanak'ı mazur göstermeye çalışan Bülent Arınç'ın kulakları çınlasın. Meğer bu aralar eski çamlar ne çabuk bardak oluyor efendim...


 
Ömer Sağlam
_______________

(*)http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22173984.asp


  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN