Hilekâr Devlet ABD [Günay Tulun]


Birleşik Amerika’nın yeni seçimlerindeki en güçlü başkan adayı Hillary Clinton, son zamanlarda sıkça dile getirilen “Türkiye’nin kullanım süresinin dolduğu” görüşünde olduğunu, konuşmasında Türkiye sözcüğünü geçirmeden aşağıdaki sözlerle ifade etti:
"Başkan olursam Obama’dan farklı (!) olarak değerlendireceğim şey, Kürtleri silahlandırmaktır. Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de en iyi ortaklarımız Kürtlerdi. Birtakım çevrelerin bu konuda hayli endişeli olduğunu biliyorum ama  buna rağmen Kürtlerin ihtiyaç duydukları donanıma sahip olmaları gerektiği kanısındayım. Amerikan askerlerinin Suriye’de fiilen savaşmasına da karşıyım." 


Trump’sa aynı olaya, Türklerin dikkatten kaçırdığı şu sözlerle katıldı: 
Esad, DEAŞ'ı öldürüyor, Rusya DEAŞ'ı öldürüyor, İran da DEAŞ'ı öldürüyor. Güçsüz dış politikamız yüzünden bize karşı bir araya geldiler.

DANSÖZ, DANSÖR ve BİRTAKIM ÇEVRELER
Hillary’nin “birtakım çevreler”den kastının aslında tek bir ülke olduğunu ve onun da hangi ülke olduğunu anladığınızı biliyorum.
Tabii ki Türkiye!..

Trump'ın taktiğiyse Türkiye'yi yok saymak...


Her iki adayın farklı gibi görünen aslındaysa birbiriyle vals yapan görüşlerinin yorumunu sizlere bırakıyor, “Büyük Dost ve Muhteşem Müttefik ABD”nin, aslında, daima Türkiye’nin başına bela olduğunu hatırlatma işiniyse ben üstleniyorum. 

BU KISACIK YAZININ ARKASINDAN UZUNCA BİR DİZİ GELECEK 
Belanın başlangıcını ve başımıza açtığı sürekli dertleri bir sonraki yazımda ortaya dökeceğim. Milletimde on binlerce, bölgemizde milyonlarca, dünyada da milyardan fazla insanın hayatını çalan “Hilekâr Devlet ABD”yi, onun kıvrak yöneticilerini ve çanak yalayıcılarını sol elimi kaldırıp “Heil Echt Hitler” nidalarıyla selamlıyorum. 

İlahî adalet yavaş gerçekleşir gibi görünse de daima tam zamanında gelir. 

ABD yöneticilerinin, yakın bir zamanda kendi yarattıkları kanda boğulacağına eminim. Hiç ummam ama inşallah o gün gelmeden önce akıllarını başlarına devşirir, yedikleri herzeleri bir daha tekrarlamamak üzere terk ederler. 

BU ARADA BİZ NE YAPIYORUZ?
Hiiiç!
Kadir Mısıroğlu denen başı fesli, tuhaflığıysa tescilli yaratık; yalan tarih yazmaya devam ediyor. Son zamanlarda yazdığı yalanlar da yetmedi, artık manzume hâlinde iftiralar üretiyor. Sonunda da şirazeden çıkıp "Bizi Yunanlılar yönetseydi anlamına gelen 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyebilecek kadar dengesini yitiriyor."
Be adam! Yunan galibiyeti kaçırdı ama bari sen treni kaçırma. Bak Yunanistan hemen orada. Seni âlâyıvalayla bağırlarına basarlar.

Saçmalayan, yalan tarih üreten yalnız bu adam mı?
Değil tabii...
Fesliden başka Turgay diye biri var, Ahmet diye bir başkası, Mustafa denen bir diğeri, Ozan'ı unutmayalım. Bitmiyor ki! Ardı arkası kesilmeyecek sel gibiler.
Kadınlardan söz etmedim daha...
Elif var, Hilal var, Nagehan var, Esra var, Nazlı var!
Onlarla da bitmiyor. Var oğlu var! Var kızı var! Hangi birini yazayım? Uzatmayayım, beş erkek beş kadın yetsin. Yetsin ki dengeli olsun.

Türkleri sevmeyen ama Türk taklidi yapan ne çok insan varmış.
Hadi Türklükten geçtim, biraz da...
Cümleyi burada kesiyorum, kesmesem devamı dehşetengiz olacak!




Günay Tulun 

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN