Kalleş Komşu Yunanistan [Günay Tulun]

 Ülkemizde, *YYKY'nin tedrisinden geçenlerin; AKalPe ve Recep Reislerine duydukları aşk nedeniyle gözden kaçırdıkları ya da aşklarının büyüklüğüne oranla değersiz gördükleri çok önemli dış politika olayları yaşanmakta... ABD'nin düşmanca tavırlarını aleniyete dökmesi, terör örgütlerinin Batılıların desteğiyle sınırlarımızda devlet kurma girişimleri; Hükûmetin çok önem verdiği Arap ülkelerinin, biri hariç diğerleriyle kopan ilişkiler ve ülkemizin adının yazıldığı ültimatomlar, Yunan'ın madrabazlıkları, Rusya ve İran'ın her yöne açık kapı bırakan şüpheli dostlukları, Ermenilerin bitmek bilmeyen iftiralarının peşinde koşmaları, AB ülkelerinin art arda gelen tokatlarının ardından yanak okşayıp yeniden tokadı basmaları, Kıbrıs konusunda oynanan oyunların Türk Kıbrıs'ın bazı kesimlerinden de destek görmesi" bu konularda başı çeken olaylar. Türkiye'nin başı ne zaman sıkışsa arkasından vurmaya kalkan birkaç sadık müttefik ve komşu çıkar. Sağcı, milliyetçi mukallidi ya da şu andaki gibi iktidarda olan teokratik pardesülü tek adam rejimine tabi hükûmetlerin, bunlara verdiği cevapsa kuru gürültüdür. Komşu ve sadık müttefiklerimizin en azılısı da ezeli ve ebedi dost (!) Yunanistan'dır. Maazallah, sırtını dönmeye gör. İllaki döneceksen önce kabir yerini ayırt... Öyle dost (!) öyle dostturlar ki (!)...                                                                              Hepiniz bilirsiniz, Osmanlı Anadolu'yu ikinci plana atıp onların virane ülkelerini abat etti. Halkını el bebe gül bebe yaşattı. Yunan; Osmanlı halkını keserek, Türk tehciri sırasında göçen kafileleri basıp masum insanları kılıçtan geçirerek, kılıçtan geçiremediğini de kurşunlayarak buna cevap verdi. Öyle dost (!) öyle dostturlar ki (!)...
Hiçbir dönemde onların olmamış İstanbul ve Anadolu'ya, yeryüzünde hiç kurulmamış Bizans adlı hayali bir devlet yüzünden sahip çıkarak, bizleri sürekli taciz ettiler.   
Öyle dost (!) öyle dostturlar ki (!)...
Batı Anadolu'da "Türk Soykırımı" yaptılar, Türkler bize soykırım yaptı diye olayı tersine çevirip bir de üstüne ders kitaplarına soktular. Her yılın 14 Eylül tarihini "Soykırımı Anma Günü"ne çevirdiler. Daha önce de yayınlamıştım ama bu anmanın ne şekilde kanuna bağlandığını okumamış olanlar için bir kez daha anlatayım.
Yunanistan Cumhuriyeti'ne ait 21 Eylül 2001 tarihli resmî gazetenin birinci cilt 207. sayısını bulun. Oradaki, 304. cumhurbaşkanlığı kararnamesini ve "14 Eylül Anısı Etkinlikleri Organizasyonu" başlığıyla yayınlanmış 2645/1998 sayılı "14 Eylül’ün Küçükasya Elenleri’nin Türk Devleti Tarafından Soykırıma Uğratılmalarının Millî Anı Günü Olarak Belirlenmesi Hakkındaki Kanun"u okuyun. O kanundaki şu ayrıntıyı da gözden kaçırmayın: Anma günü, mutlaka genel tatil günü olan pazara denk gelmeli. Gelmezse 14'ünden sonra gelecek ilk pazar gününe ertelenmeli. Bunun nedenine gelirsek: Amaç, tüm Yunan halkının, bu çarpıtılmış olayla Türklere karşı kinlenmeyi sürdürmesi, kıta ve adalar Yunanistan'ına gelen turistlerin de "Hüüü! Türklere bak! Bunları da kesmiş!" fikrine saplanmaları... Tabii ki en önemlisi "Türkler soykırımcıdır, Yunan'a da soykırım yaptılar!" fikriyle beyinleri yıkanmış potansiyel dostlar yaratılmasıdır.  

Öyle dost (!) öyle dostturlar ki (!)... 
Bir de "Pontus Soykırım"ı icat ettiler. "Türklerin Pontus Rumlarına Soykırım Yaptığı"nı ilan etmekten bitap düştü zavallılar. Bu konuda da dünyayı etkilemeye çalıştılar ve bir hayli de başarılı oldular. 

Öyle dost (!) öyle dostturlar ki (!)... 
Ermenilerle aynı oyunu oynayarak, yıllar ama yıllar boyu "Türklerin, soykırıma uğrattıkları Ermenilerin kafataslarından yaptıkları piramit" sloganlarıyla dünyaya duyurdukları bir fotoğrafı; gazete, televizyon, ders kitapları ve devlet yardımıyla yayınlanan kitaplarda neredeyse milyonlarca kez yayınladılar. Sonunda, sahtekâr oldukları; fotoğraf dedikleri o resmin aslında yağlı boya tekniğiyle yapılmış bir tablo olduğu, Ermenilerle hiç ilgisinin bulunmadığı, o kafataslarının Türklere ait olma ihtimalinin çok yüksek olduğu ortaya çıktı. Bizden özür dilemeyi bir yana bırakın, o özürü, kandırdıkları insanlardan bile esirgediler. Eser, Rusya'da bir müzedeydi ve ünlü Rus ressam Vasily Vasilyevich Vereshchagin'e aitti. Tablonun adı da "Apotheosis"di. Olayı, Ermeni Kafataslarından Piramit ve Kargalar" adlı yazımda açıkça anlatmıştım.

Öyle kalleş "öyle kalleştirler ki...                                                                                 Hah! İşte tam burada tıkanıp kaldım. Bu vasıflarının ortaya çıktığı olay o denli çok ki, hangisini yazmak için kalem oynatsam acaba ötekini mi yazsaydım diye, ilk yazdığımı siliyorum. 

Terör örgütlerine ormanlarımızı yaktıran? Yunan!  
İki de bir balıkçı motorlarımızı taciz eden? Yunan! 
Tatbikattaki savaş gemilerimizi taciz edip olay çıkartmaya çalışan? Yunan! 
Yurdumuzu bölüşen müstevlilerin gönüllü ordusu? Yunan! 
Türkler bizi yıktı yalanıyla Romacılık oynayan: Yunan!  
Gaflet uykusundaki "Osmanlı"dan Ege ve Akdeniz adalarını çalan? Yunan!
AKalPe döneminde Ege ve Akdeniz adalarımızı çalan? Yine Yunan! 
Meriç sınırında Türkiye'ye doğru taciz ateşi açan? Yunan! 
Mültecileri, teknelerini batırarak öldüren, sonra Türkiye'yi işaret eden: Yunan! 
Artık saklanarak oynasa da AB'nin Türkiye'yi itelemesindeki baş etken? Yunan? 
Orta Asya'dan gelen yemek kültürümüzü çalıp kendine mal eden? Yunan!
Haklı mıyım haksız mıyım demeden bizi sürekli dünyaya şikâyet eden? Yunan!
Anadolu ve Yunanistan'daki "Türk Damgaları"nı işbirlikçilerine sildiren? Yunan!
Şehit pilotumuzun kızının mücadelesi sonucu ancak biri açıklanan, silahtan arındırılmış iki savaş uçağımızı havadan havaya füzeyle düşüren kim? Yunan!

Özetlersem, Türkiye'ye karşı her hareketin içinde; yerine göre sinsice, dönem dönem de açıkça karşı olan müttefik ve dost (!), işte bu Yunan! 

AKalPe iktidarı yine başımızı derde, ne derdi, dertlere sokmakla uğraşırken, Yunan da ne denli kalleş olduğunu unutturmamaya çalışıyor. Bir sivil nakliye gemimizi, ateş açarak kovaladı. Tıpkı "Somali Korsanları" gibi... Hem ateş açtı hem de "Bu gemiyi uyuşturucu ticaretinde kullanıyorlar." diye geminin bağlı olduğu şirketi, personelini ve tabii ki Türkiye'yi suçladı. Sonuç, gemi tertemiz çıktı ama uygulanan bu taktikle Türkler ile uyuşturucu bir kez daha yan yana getirildi. 

Yunan adalarımızı çalıyor, AKalPe Hükûmeti hem buna göz yumuyor hem de Türk halkından gizliyor. Olayın, günün moda deyişiyle "bonus"u da var. Bu bonus; YYKY medyada "Yunan adalarına gidin, mutlaka ama mutlaka gidin, koşun koşun aman gitmeyen Türk kalmasın" çığlıklı reklam kuşaklarının uzun süredir her gün, defalarca defalarca ve de defalarca yayınlanması... Bu aymazlık hâlâ sürüyor. 

Şahsen ben kaçıncı defa sorduğumu unuttum.
AKalPe Hükûmetleri, AKalpe Hükûmetlerinin tüm başbakanları, partili Cumhurbaşkanı Reis Bey, ilgili bürokratlar, Genel Kurmay Başkanı, Genel Kurmay ikinci başkanları ve ordu komutanlarına soruyorum
. Yok mu ses veren bir Allah kulu: Türk toprağı olan, aralarında 5 Büyükada büyüklüğünde olanları da bulunan, bazıları tek bir adaymışçasına tek isimle anılan ama aslında grup olan 18 adamızla 1 kayalığımıza ne oldu? Onları Yunan'a kim verdi? Karşılığında cebine ne koydu? Adaları Yunan'a verdiğini kimseye söylememenizi kim emretti? Tümüyle savaş nedeni olan bu büyük olaya neden müdahale etmediniz ve de hâlâ etmemekte direniyorsunuz?
Neden?
Neden?

Neden?



*YYKY:Yandaş, yoldaş, koldaş, yağdaş

  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

TÜM SİTEYİ DİLDEN DİLE ÇEVİRMEK İÇİN, "DİLİ SEÇİN"İ TIKLAYIN